vrijdag 17 maart

Veertigdagen diaconaal project

In de veertigdagentijd haalt de Diaconie van de Oudekerkgemeente geld op voor psychologische hulp in vluchtelingenkampen in Jordanië.
U kunt uw bijdrage hieraan overmaken naar de diaconie, spullen op de verkooptafel in de Oudekerkgemeente kopen of uw bijdrage daar in de spaarvarkens stoppen.

Dit jaar gaan we geld inzamelen voor de War Trauma Foundation. Een organisatie die ons geld gaat gebruiken om psychiaters en andere psychische hulpprofessionals uit te zenden naar de UNHCR*-kampen voor Syrische vluchtelingen in Jordanië.

Een Syrische psychiater die zelf vluchteling was, constateerde dat veel mensen in het kamp waar hij terecht kwam worstelden met psychische problemen die ze door hun oorlogservaringen hadden opgelopen. Hij is zelf begonnen met helpen, waardoor het probleem werd blootgelegd en geregelde hulp op gang is gekomen. De War Trauma Foundation levert nu professionals, trainingen en nascholing om mensen al bij binnenkomst in de kampen te kunnen onderzoeken en behandelen, en om beschadigde sociale verhoudingen en vertrouwensbanden te repareren.

Hoe gaan we geld inzamelen?

Op onze site en facebookpagina vindt je een filmpje van de UNHCR (nu met ondertiteling) waarin artiesten een ritmisch gedicht voordragen dat is samengesteld uit de antwoorden die vluchtelingen gaven op de vraag “wat heb je op je vlucht meegenomen?” Elke zondag tot de Pasen vind je bij de koffie een verkooptafel met spullen die refereren naar dit filmpje. Verder vind je daar spaarvarkens om een donatie in te stoppen, maar natuurlijk kun je ook digitaal een bijdrage overmaken naar de diaconie. Vanzelfsprekend gaat het diaconale deel van de Paasnachtdienstcollecte ook naar ons project, dus geeft gul! Samen willen we proberen om €2000 op te halen. De vordering hiervan kun je volgen op de meter bij de tafel en online. De diaconie beveelt de inzameling voor het belangrijke werk van de War Trauma Foundation warm bij jullie aan.

Dieper in de veertigdagentijd duiken? Je kunt contact opnemen met Esther van der Velden (esther.oudekerk@gmail.com) voor een speciale nieuwsbrief met meditaties, tips voor de vastentijd, nieuws en informatie over de diensten.

*De UNHCR is de vluchtelingenorganisatie van de VN.