maandag 13 februari

mediteren in de veertigdagentijd

Geloven is niet iets wat je alleen met je hoofd doet. Het is de kern waaruit je leeft. Die kern moet steeds gevoed worden. Mediteren is één manier om dat te doen.
De ‘Veertig dagen’ voorafgaand aan Pasen zijn vanouds een tijd van concentreren en mediteren. Daarom organiseren we in de Veertigdagentijd vijf meditatiebijeenkomsten.

Geloven is niet iets wat je alleen met je hoofd doet. Het is de basis van je bestaan, de kern waaruit je leeft. Om te zorgen dat die kern levend blijft, is het goed om hem steeds opnieuw en op allerlei manieren te voeden. Dat kan gebeuren in gesprekken en in de omgang met de mensen om je heen, maar ook door stil te worden en je te laten raken door een beeld of een tekst. Meditatie is één van de manieren om een tekst of beeld dieper in je op te nemen. De tekst kan een unieke betekenis krijgen, gaan leven en als het ware in je doorklinken.

De ‘Veertig dagen’ voorafgaand aan Pasen zijn vanouds een tijd van concentreren en mediteren. Daarom organiseert de werkgroep Pastoraat van de Oudekerkgemeente in de Veertigdagentijd vijf meditatie-bijeenkomsten van een uur op de donderdagavond. De vorm die we gekozen hebben is mediteren rondom een Bijbeltekst. Ter inleiding doen we een paar eenvoudige lichaamsoefeningen met als doel bewust in het hier en nu aanwezig te zijn. Voor wie wil is er na afloop een moment om ervaringen met elkaar te delen.

Tijd en plaats: Het gaat om donderdag 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april 2017, steeds van 20.15 tot ca. 21.15 uur. We komen samen in de Allemanskapel van OZ100, Oudezijds Achterburgwal 100. Wie wil kan na afloop nog deelnemen aan de completen (het late avondgebed) van de communiteit op OZ100.

Opgeven: Ieder die belangstelling heeft is welkom, ook wie nog geen ervaring heeft met mediteren. Het is geen bezwaar als je niet elke keer kunt komen. Opgave bij Mieke van Vessem, 020 612 5667 of vessemm@xs4all.nl.