dinsdag 13 maart

Vacature (kerk)musicus/ cantor/ koorleider

De Oudekerkgemeente Amsterdam zoekt per 1 september 2018 een bevlogen kerkmusicus/ cantor/ koorleider
De gemeente onderscheidt zich door ruimte, openheid en historie, gebed in een oecumenische liturgie, in muziek en in kunst.

De Oudekerkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk Amsterdam. De gemeente kenmerkt zich door ruimte, openheid en historie, gebed in een oecumenische liturgie, in muziek en in kunst.
De Oudekerkgemeente wordt gekenmerkt door verschillende stijlen van geloofsbeleving. Gemeenteleden vinden elkaar niet zozeer in gelijkgestemde geloofsovertuigingen, maar in de (schoonheid van de) liturgie,

Elke zondag wordt de lof Gods gaande gehouden door de dienst van het Woord en de dienst van de Tafel. De Oudekerkgemeente zet haar deuren wagenwijd open om naar buiten te treden met activiteiten voor Amsterdammers van verschillende achtergrond: het is een kerkelijke gemeenschap die zichtbaar en betekenisvol wil zijn in de Amsterdamse samenleving. De sfeer wordt bepaald door de zeven eeuwen oude architectuur.

De Oudekerkgemeente zoekt per 1 september 2018 een bevlogen (kerk)musicus/cantor/koorleider

Wij zoeken:

• een ervaren koorleider die goed zingt, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, goed georganiseerd is, en die er zin in heeft om samen met koor, organist, predikant en gemeenteleden een bijzondere kerkmuzikale praktijk te verzorgen;
  • een (kerk)musicus met kennis van en affiniteit met de christelijke traditie, die zich herkent in de missie van de Oudekerkgemeente en zich daarvoor van harte wil inzetten; die zich dienstbaar opstelt ten opzichte van de liturgie en bijdraagt aan de vernieuwing daarvan.
  • een cantor die beschikbaar is voor een aanstelling van 0,4 fte, een gediplomeerd dirigent in het bezit van bevoegdheidsverklaring I of iemand die deze bevoegdheid binnen afzienbare tijd kan behalen.

Wij bieden:

een levendige kerkmuzikale praktijk met een gedreven Sweelinckcantorij, een professioneel organist, een groep vrijwillige cantores, de mogelijkheid tot maandelijkse Evensong,, een muzikaal geëngageerde voorganger en een enthousiaste gemeente;

• een arbeidsvoorwaardenregeling zoals van toepassing voor de kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland (generale regeling kerkmusici): een marktconform salaris, passend bij opleiding en werkervaring;
  • een tijdelijke aanstelling van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Het leiden van (een deel van) de cantorijrepetitie maakt deel uit van de procedure.

Voor vragen of verdere informatie over het exacte takenpakket kunt u contact opnemen met de voorzitter van de selectiecommissie Laurens Winkel, 020 6 23 49 22 of 06 10 94 94 57.

De sollicitatie, inclusief motivatiebrief en CV kunt u tot uiterlijk 3 april 2018, per e-mail sturen aan: Laurens Winkel (winkel@law.eur.nl).